Uw hondentrimsalon in Vlijmen

Direct een afspraak maken? Bel nu 06 835 356 74

Behandelingen

Onder trimmen verstaan we alle handelingen die uitgevoerd moeten worden om de vacht van de hond in optimale conditie te houden. Er zijn diverse technieken om een hond van zijn oude vacht te ontdoen en te modelleren (volgens rasstandaard).

Voor bijna iedere hond is een regelmatig bezoek aan de trimsalon aan te raden. Er zijn verschillende soorten vachten en deze vragen allemaal een bepaalde trimtechniek. Afhankelijk van de vacht van de hond wordt de juiste techniek toegepast.

Rashonden worden meestal getrimd volgens de ras standaard. Kruisingen worden getrimd naar de ras standaard die het best bij hun uiterlijk of vachtsoort past. Uiteraard wordt er in overleg met u bepaalde welke behandeling uw hond krijgt.

U kunt bij Rocky’s Trimsalon terecht voor de volgende behandelingen:

Ontwollen

Ontwollen is de dode ondervacht van de huid afhalen. Dit is dus het verwijderen van dode haren die onderaan de vacht liggen. Deze herken je doordat ze pluizig en bleker zijn dan de nieuwe vacht. Deze haren knopen ook vlugger en staan vrij dik in de vacht. De hond verliest ook dikke vlokken haar. Met behulp van speciale kammen en borstels verwijderen we de onderwol. Ook na het wassen zal uw hond worden droog gemaakt met de waterblazer. Deze zorgt niet alleen dat de hond droog wordt, maar ook de laatste loszittende haren worden weggeblazen. Voorbeelden van rassen die we ontwollen; Border Collie, Wolfskees, Labrador, Golden Retriever.

Plukken

Plukken is het verwijderen van de dode bovenvacht. Dit gebeurt door met de vingers een plukbeweging te maken. In tegenstelling tot het ontwollen waar we de ondervacht verwijderen, gaan we nu de bovenvacht verwijderen. Plukken doe je alleen bij honden die ruwharig zijn, zoals ruwharige Teckels, Spanielachtigen en de meeste Terriërs.

Knippen

Knippen houdt in dat we met behulp van een schaar de vacht van uw hond in model brengen.

Scheren

Scheren houdt in dat we met behulp van een tondeuse de vacht van uw hond in model brengen. Hierbij maken we gebruik van verschillende scheerkoppen waarmee we de lengte van de vacht kunnen bepalen. Scheren doen we over het algemeen alleen bij honden met een enkele vacht en vaak zijn dit ook honden met een lange en krullige vacht. De lange krullige haren lenen zich niet om ze lang te laten. Voorbeelden van dit soort rassen; Poedel, Portugese Waterhond en aanverwanten. Deze honden ondervinden ook geen nadelen van het scheren van hun vacht, deze groeit gewoon terug als voorheen.

Kammen/Borstelen

Kammen en borstelen houdt in dat we door middel van de juiste kammen en borstels de vacht van uw hond verzorgen en ontklitten. Als uw hond niet goed geborsteld of gekamd wordt dan kunnen er snel klitten ontstaan met alle gevolgen van dien. Een goede borstelbeurt is daarom belangrijk en neemt veel tijd in beslag. Bij Rocky’s Trimsalon nemen wij hier dan ook alle tijd voor.

Wassen/Fohnen

Bij een complete behandeling hoort een goede wasbeurt en bij iedere vachtsoort gebruiken wij een passende shampoo en conditioner. Als de hond gewassen is wordt de vacht gedroogd met een waterblazer.

Nagels knippen

Bij een complete behandeling worden ook de nagels geknipt, mits dit nodig is. Natuurlijk kunt u ook tussendoor langs komen om de nagels van uw hond te laten knippen.

Logo Footer

Van Leeuwenhoeklaan 32, 5252 CC Vlijmen, Tel: 06 835 356 74
info@rockystrimsalon.nl